Pálinkás palackon Budapest arcai

Pálinkás palackon Budapest arcai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ajándékboltokat tucatjával lepik el gagyi szuvenírek. A nálunk forgó idegen elvétve talál a pléh puli, a fröccsöntött Halászbástya meg a poros, dohos paprika- és fokhagymafüzérek mellett valami igényesebbet. Mostantól a turisták kis körültekintéssel különleges palackozású, Budapestet jelképező pálinkákat is a bőröndökbe tehetnek.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait kérte fel a Rézangyal Pálinkaház, hogy I Love Budapest és Spirit of Hungary szlogennel tervezzenek a nemes magyar párlatokhoz méltó palackokat. A MOME hallgatói igen lelkesen rengeteg variációval álltak elő. A legjobbak közé került Lakos Tamás, aki hazánk és a főváros jellegzetességeit álmodta az üvegekre. Lőrinczy András pályaművei a hagyományokban gazdag ízvilág és a modern minimalizmus vizuális élményének találkozásából jöttek létre. Nagyapáti Zoltán, lekaparható címkével látta el palackját, ami fővárosunk két arcát jelképezi.

„A címke feleleveníti azt a pillanatot, amikor Budapest többé már nem szürke és idegen nagyváros előttünk, de ahhoz előbb meg kell kapargatnunk a felszínt, hogy meglássuk a város barátságos arcát ” – magyarázta a különleges üveg megálmodója. Persze, a tartalom sem mellékes: a széria palackjaba kiváló szőlő, barack, szilva és cigánymeggy pálinkát töltöttek le.