szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogyan lehet egy maréknyi cseresznyéből könnyű nyári édességet összedobni anélkül, hogy begyújtanánk a sütőt, miközben kúszik fölfelé a hőmérő higanyszála, s leginkább mi ontjuk a meleget?

Csak még két tojás, csekélyke liszt és olvasztott vaj, meg 10 perc kell hozzá. Ha kíváncsi a receptre, látogasson el a blogra, kattintson!

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes cseresznyések és meggyesek – receptek

A cseresznye és a meggy nemcsak üde ropogtatnivaló, és persze mindig divatos fülbevaló, de az italtól az édességig, a hideg levestől a húsokat kísérő mártásokig sokféle finomság alapanyaga is.

Szikora Katalin Gasztro

Nyári nyalánkságok cseresznyéből, meggyből

A cseresznye és a meggy mélyvörösre érett, roppanós szemeit a legjobb frissen, nyersen lakmározni. Megfelelnek minden kívánalomnak, amit a korszerű táplálkozás támaszt a gyümölcsökkel szemben. Rostjaik gyengédek, tápértékük magas.