szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negyvenöt nemzetközi hírű főszakács köszöntötte a tavaszt hétfő este New Yorkban: együtt főztek 350 gondosan kiválasztott vendégnek.

Egy évvel a séfek első, Versailles-ben megtartott közös vacsorája után a másodikat a New York-i Gotham Hallban rendezték, ahol a neves szakácsok hármas csoportokban szorgoskodtak segítőik társaságában a kötelező alapanyagokból, homárból, fésűskagylóból, tengeri süllőből, bárányból és borjúból készült, fehér spárgával, kucsmagombával, zöldborsóval körített előéleteleken, valamint főételeken.

AP / John Minchillo

Az ínyencek 1200-1500 dollár közötti összeget fizettek a legjobb borok és pezsgők kíséretében felszolgált vacsoráért.

César Troisgros francia séf az amerikai Jonathan Cartwrighttal és a francia Marc Meneau-val keserédes gyümölcsökből, különbözőképpen marinírozott zöldségekből, ecetes olajbogyóból, Vin Santo toszkánai desszertboros gyöngyhagymából, ecetes és xéres andalúziai boros padlizsánból, orléans-i ecetes karórépaból komponált vegyestálat a homárhoz.

Daniel Boulud, Jonathan Gushue és Normand Laprise kanadai séfekkel közösen fésűskagylót készített rosace módra kelbimbós fondüvel és szakés mártással.

Jean Joho, az Everest étterem séfje
AP / John Minchillo

Az 1984 óta az Egyesült Államokban élő Jean Soho a jó bajtársi légkört emelte ki. Valamennyien lazák voltak, és mindannyian hangsúlyozták: az elmúlt években jelentős haladás történt az egyesült államokbeli gasztronómiában.

A rendkívüli vacsora séfjei között három nő volt: a tajvani Lan Su Csen, az amerikai Barbara Lynch és a francia Annie Féolde.

Az ételek egy részét az idős embereknek ebédet szállító "citymeals on wheels" nevű New York-i szervezetnek adták.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!