szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott a csokoládéevés, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.

A csokoládé a bűntudat miatt még édesebb, akár a tiltott gyümölcs - erre jutottak amerikai kutatók, miután 40 nővel etettek az édességből, ám előtte egy részüknek fokozták, vagy felkeltették a bűntudatát.

A chicagói Northwestern Egyetem tudósai az alanyok felével a csokiztatás előtt egészséges életmódot hirdető magazinokat olvastattak, amelyek nem javasolták a csokoládét és felhívták a figyelmet hizlaló hatására. A másik csapat is olvasgatott magazinokat, ám ők a témához nem kapcsolódó cikkeket böngészgettek. Az olvasásórát követően mindenki kapott egy szelet csokoládét, majd miután megette, értékelnie kellett, hogy mennyire ízlett neki az édesség. Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.

"Ha 'bűnmentesnek' hirdeted terméked, akkor szerényebbek lesznek a fogyasztók ízelvárásai" - idézte Kelly Goldsmitht, a kutatás vezetőjét a The Daily Telegraph című brit lap. Goldsmith hozzátette, hogy az összefüggés a dohányzásra és az alkoholra hasonlóan állhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány