Tökéletes töltött buci – recept

Tökéletes töltött buci – recept

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Gaál László

Van úgy, hogy az ember téli vasárnapra nagy főzéseket tervez, azután a végén összeüt egy kolbászos tojást. Pláne, ha az ember férfiból van. Kivétel erősíti a szabályt, ez most az. Kandúrkonyha jeligére.

Mindenről a nagy Ő feltűnése tehet. Aki egy töltött cipó receptjét kezdte mutogatni. Mit tesz ilyenkor konyha affinitású, fakanálforgató hímnemű? Meglep. A saját kreálmányával, frappánsan. S mi tagadás, még a nagymamától maradt családi ezüstöt sem kell a zaciba csapni, hogy fussa a hozzávalókra. Mivel a szakácskönyvek csak útjelzőként szolgálnak gasztronómiai kalandozásai világában, ösztöneire hagyatkozva improvizál.

Úgy is mint a „Szalonna Culture Club” elkötelezett tagja. Tehát, a jó húsos szalonnára alapoz. A továbbiakban beszerez egy vagy két zsemlyecipót (nem zsemlyét, cipót!), attól függően, mennyire lehet számítani nagy Ő étvágyára. A cipót avagy bucit mérnöki precizitással, hálósan megszurkálja úgy, hogy spékelésre alkalmas legyen.

©

Tetszik tudni, ahogy mondjuk egy szép pulykamellel vagy sertéscombbal tennénk. Csak ezúttal előpirított füstölt szalonnacsíkokkal spékelünk - gyengébb gyomrúak sonkát is használhatnak,de ajánlatos a zsírosabbjából;játszhat még a füstölt csülök. Számítsunk úgy 20-25 dekányit.  Jöhet aztán ugyanennyi felkockázott-csíkozott füstölt sajt, de megteszi a trappista, edami is, ha nem akarunk annyira füstösek lenni. Rendeltetési helye a szalonnáéval azonos. Már csak egy csomó, apróra vágott snidling kell, amit szintén benyomkodunk-ékelünk a zsemlyecipó általunk generált hasadékaiba.

Ezen állapotában majdnem kész a tökéletesen egyszerű töltött buci. Ideálisan kemencébe kellene kerülnie, de adott bérlemény (városi garzon) 200 fokra előmelegített tűzhelyében is elnyeri a méltó véget.

Mint kiderült, a hőkamra – a Vaterán vett „antiprofi sütő” – nem csak a frissen fényezett autónak tesz jót, hanem elősegíti a kandúrkonyha, ízletes és a „fogyást  nagyban elősegítő”  anyagainak beépülését a központot jelentő cipóba. Hogy aztán egy ropogós, nyúlós, szaftos koleszterin bomba képében kerüljön ki belőle. Sütési idő szemmérték szerint.Ha nem megyünk messze tőle,észrevesszük,mikor kezd gusztán barnulni.Akkor legyünk résen,és ne várjuk meg,míg elszenesedik,különben jöhet az ominozus kolbászos tojás vígaszágon.

A siker nem maradt el, a jutalom sör időben érkezett az ebédhez. Némi savanyúság is került mellé. Lehet az asztalra készíteni ibrik zöldfűszeres tejfölt is locsolás,tunkolás céljából.