szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tartósítószerek hatására a burgeren sehol egy penészfolt, sehol egy gomba, ráadásul még csak romlott szaga sincs - így jellemzik a neten terjedő cikkekben és levelekben azokat a gyorséttermi hamburgereket, amelyek azt próbálják bizonyítani, hogy ezek az ételek lényegében műanyagból vannak. De tényleg így van? - teszi fel a kérdést az Urbanlegends.hu blog.

Újra felbukkantak a neten azok a fotók, amelyek különféle, gyorséttermi hamburgerekről készültek, hetekkel-hónapokkal azután, hogy elkészítették őket. Közös jellemzőjük, hogy teljesen épségben vannak még. A városi legendákkal foglalkozó Urbanlegends.hu blog szerint ez alkalommal egy 14 éves példány került be a sajtóba, amely úgy néz ki, mintha csak tegnap vették volna, a fast food gyűlölői szerint ez is csak azt mutatja, hogy a gyorséttermek tartósítószerekkel és/vagy műanyaggal etetnek bennünket. Ez utóbbi helyett azonban van racionálisabb magyarázat is arra, hogy nem romlanak meg a szendvicsek, és hogy melyek ezek, azt a blogbejegyzésben elolvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felcsúttól a brit királyi elit akadémiáig – Orbán Viktor fiának példátlan karrierje

Felcsúttól a brit királyi elit akadémiáig – Orbán Viktor fiának példátlan karrierje

Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Nincs felelőse a négy ember halálát okozó dombóvári tragédiának

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait