szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a gourmet fesztiválra fókuszáltak már a kulinaristák,és várták,hogy nyalhassák a gulyás fagylaltot, kicsit arrébb Budán egy francia és egy magyar séf örömfőzött. Joseph Viola Lyonból érkezett, a házigazda Bíró Lajos volt.

A szerencsés meghívottak belépéskor választhattak Lali törkölypálinkája és a pezsgő között, hogy megágyazzanak egy rendhagyó francia - magyar menüsornak. Nem fért hozzá kétség,hogy a két séf nemcsak kitesz magáért,de poénokban sem lesz hiány. Egy dolgot vesznek csak igazán komolyan: a főzést.

Joseph Viola,aki a lyoni Daniel et Denise éttermet jegyzi, 2004 óta a "Franciaország legjobb séfje" cím birtokosa,és 2009-ben a pástétom világbajnokságot is megnyerte kacsamájas,borjúmirigyes kreációjával. Többek között a világbajnok tésztában sült különlegességet is elhozta a Budai Bock Bisztroba. Az volt a minimum,hogy Bíró Lajos csirkepaprikással kontrázzon,igaz megbolondította a jó magyarost egy kis békacombbal.

Hogy mi minden került még terítékre,s mivel öblítették le a fogásokat május 30-án este a vendégek,arról részletesen beszámol a Food&Wine szerzője. Nem mellesleg az is kiderül,mi is az a pástétom világbajnokság.

Ha kiváncsi a részletekre, kattintson ide.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!