szerző:
-gy-
Tetszett a cikk?

Volt vendéglős, aki nem átallotta kijelenteni, nincs az a Michelin- csillag, ami többet érne, mint a törzsvendég.

Néhány órája, hogy a pesti Fülemüle étterem megváltoztatta facebook oldalának borítóját. Singer András mosolyog a látogatóra, mögötte a végtelen mediterrán kékség, amit annyira szeretett.

A kép alatt egy mai bejegyzés: " Egy éve, hogy apu, Singer András elhagyta az evilági pályát. Mégis itt van a Fülemülében, mert ő a Fülemüle." Na, most odafentről szerintem már le is szólt: én meg a család. Akik továbbra is vendégül látják a világ minden tájáról visszajárókat, a lokálpatriota törzsvendégeket, a hébe-hóba betérőket, a kiváncsiskodókat. Viszik tovább a közép-európai zsidó hagyományokon alapuló tradicionális konyhát a könnyed, mediterrán felhangokkal.Jól megfér az asztalukon a vadas libamell, a káposztás cvekkedlivel körített kacsacomb, a saját füstölésű húsokkal kínált sólet, a vele sütött almával illatozó libamáj mellett a bazsalikomos, kagylós spagetti, az olívabogyós mediterrán csirke, uram bocsá', még a toszkán pacal is meg a chilis bab.

Évforduló van. Szomorú - lenne, de ő mosolyog a vendégekre most is.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!