szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon az év elején vagyunk, úgy hogy számíthatunk még jó néhány előjelzésre, mi is vár ránk 2014-ben. Fűszeres Bodrogi Eszter is körbenézett, hogy a világból mivel bombázzák majd tányérjainkat az idén. S még két magyar gasztrojóst is bespájzolt.

sxc.hu

A legkevesebb, hogy a nálunk is egyre népszerűbb vietnámi pho levest maceszgombóccal kapjuk, a mexikói tacot pedig füstölt csülökkel. S innentől összevissza eszünk, keverjük az alapízeket és a nemzetek konyháit. Az új tapas a dim sum, a macaront kipöcköli az eklerfánk, a hamburget letarolja a tofuburger.

Az év sztárja a karfiol lesz, amely bámulatos átváltozásokra képes. Vegák ünnepelhetnek: nagy darab véres-rózsaszín, szaftos húsok helyett itt a karfiolsteak!

Ha még jobban meg akarunk lepődni, és felkészülni a folyamatos jelenben a jövőre, akkor részletek itt.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!