szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brazil Helena Rizzónak ítélték oda a világ legjobb női séfjének járó Veuve Clicquot elnevezésű díjat idén a Restaurant című magazin keddi tájékoztatása szerint.

Rizzo a világ jelenlegi legjobb éttermében, a katalóniai El Celler de Can Rocában is képezte magát. Ott ismerte meg férjét, Daniel Redondót, akivel közösen vezeti a Sao Paoló-i éttermüket, a Manít. Helena Rizzót tavaly már a legjobb női séfnek kiáltották ki Latin-Amerikában. Rizzo április 28-án Londonban veheti át a Veuve Clicquot-díjat, a Restaurant magazin akkor díjazza a világ legjobb éttermeit is. 

©

Az 1978-as születésű Helena Rizzo sokáig modellkedésből fedezte tanulmányait, egy ideig Brazíliában dolgozott Emmanuel Bassoleil, Luciano Boseggia és Neka Barreto ismert séfek mellett, majd két évet a Na Mata Café séfjeként töltött el Sao Paolóban. Ezután Olaszországban és Spanyolországban élt, utóbbi helyen volt alkalma az El Celler de Can Rocában dolgozni. 2004-ben tért vissza Sao Paolóba, két évre rá nyitotta meg Redondóval közös éttermét, amelyben a brazil konyha hagyományait ötvözi a modern technikákkal és a spanyol hatással. 

A díjról úgy fogalmazott, hogy az elismerés munkájának és teljes csapatának jár. "Nem vagyok és nem is teszek úgy, mintha én lennék a legjobb női séf a világon. Nehéz feladat meghozni egy ilyen döntést. Bárki lehet a legjobb egy adott pillanatban és helyzetben valaki szemében" - mondta, mindazonáltal hangsúlyozta, hogy nagyon örül az elismerésnek. 

Joan Roca, az El Celler de Can Rocát üzemeltető fivérek egyike azt mondta, hogy Helena Rizzo tehetséges, érzékeny és szenvedélyes szakács, aki eredeti, ugyanakkor hű a gyökereihez. Díjával a brazil séf a spanyol Elena Arzak, a francia Anne-Sophie Pic és az olasz Nadia Santini társaságába került. A Maní tavaly első ízben bekerült a Restaurant világ legjobb ötven éttermét felsoroló listájára, mégpedig a 46. helyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Óriási a forgalom a nemzetközi kikötőkben, ez pedig nagyon jó jel a világgazdaságnak

Óriási a forgalom a nemzetközi kikötőkben, ez pedig nagyon jó jel a világgazdaságnak