szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Aranytőke borszemlét és versenyt Egerszóláton, ahol április 11-12-én nemzetközi mezőnyben mérkőztek az olaszrizlingek. Az idei megmérettetésre Horvátországból, Szlovákiából és Magyarország tíz borvidékéről 270 bort neveztek be.

A borokat három kategóriában, két fordulóban a 100 pontos rendszerben, vakkóstolással értékelte a bíráló bizottság. 

 Az összesítésben a legmagasabb pontszámot elért bor / 91,4 / Rabóczki Attila 2005-ös, Kései Szüretelésű Egerszóláti Olaszrizlingje lett. Ezen kívül még 11 bor érdemesült / 90, illetve afölötti pontszámmal / aranyéremre a Bussay, Belje, Gál, Káli Kövek, Krauthaker, Kutjevo, Szeremley, Szent Donát és Vinartsko Dubovsky Grancic pincészetekből. A legeredményesebbnek Gál Lajos bizonyult, aki hármat is elhozott a legcsillogóbb éremből: Egerszóláti Olaszrizling Kántortag 2011 és 2012, valamint Szó-lá-ti Olaszrizling 2013.

©

Különdíjasok: a  legjobb új olaszrizling a Vinarstro Dubovsky 2013-asa, a legjobb ó olaszrizling a Kutjevo-Vrhunska 2012-ese, a legjobb fahordós érlelésű a Gál Kántortag 2011, és a legjobb kései szüretelésű a Rabóczki Egerszóláti 2005.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Videón, ahogy szabadon engednek egy jaguárcsaládot Argentínában

Videón, ahogy szabadon engednek egy jaguárcsaládot Argentínában