szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szociális problémákkal élőket segíti a szombati népligeti családi rendezvény. A hvg.hu csapata is ott lesz és lecsót főz.

A Liget Dzsembori főszervezője a Liget Club & Bar, a Városkommunikáció Blog és a Budapest Bike Maffia, akik már évek óta azért küzdenek, hogy a környezetünkben szociális problémákkal élőket segítsék. A Dzsembori célja, hogy összehozza a családokat, a fiatalokat, a zenészeket, a média képviselőt és mindenkit, aki egy kicsit is nyitott a téma iránt, hogy közösen, egy jó hangulatú összejövetelen valós segítséget nyújtsunk a nehezebb helyzetben lévő embereknek.

Az egész napos programban többek között a média képviselői fognak bográcsozni, és az általuk elkészített ételeket a helyszínre látogató vendégek megvásárolhatják egy általuk választott összegért cserébe, becsületkassza alapon.

A program bevételét a Budapest Bike Maffia a “Vacsi”, “Válassz egy családot Te is” program létrehozására fordítja. A program lényege röviden: Egy online mátrixon belül bárki kiválaszthat magának egy családot, akit rendszeresen, vagy alkalomszerűen támogathat egy webes felületen keresztül, így a támogató a támogatottat közvetlenül, átlátható módon segítheti adományával.

Az egyedi gasztronómiai élmények mellett többek között slam poetry előadók, ismert magyar lemezlovasok gondoskodnak az érdeklődők szórakoztatásáról déltől hajnalig.

 

Délelőtt és délután lesznek a családosok számára gyerekprogramok és faültetés, a fiatalabb generációnak designpiac a wonderLab jóvoltából és esti kocsmakvíz, a média reprezentánsai pedig egy sörvirsli verseny keretében mérhetik össze ügyességüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!