szerző:
hvg.hu

Három hazai csokoládé termék kapott magas szakmai elismerést Londonban a Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen.

 A chocoMe tavaly ősszel bevezetett Raffinée termékcsaládjából a Málnás Raffinée csokoládé 2 csillagos minősítést érdemelt ki. Míg a cég két, táblás csokoládéja: a  65% étcsokoládé alapon fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya és a fehércsokoládé alapon liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya,  egy csillaggal került ki a megméretésből.  

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award -ot a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyének tartják a szakemberek, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók. A versenyen 1-2-3 csillag szerezhető. A különböző kategóriákban indított több ezer termék bírálata hónapokon át tart.

A csokoládé-kreációkat  400 zsűritag bírálta április vége óta a vakkóstolásos verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az „okos” marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról. A zsűritagok, akik közt neves Michelin- csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok kapnak helyet, csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kóstolják a termékeket (vakteszt).

A chocoMe nagyon fiatal márka
©

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Fidesz szerint bűnözői körök vesznek részt a tüntetéseken

A Fidesz szerint bűnözői körök vesznek részt a tüntetéseken

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Megjött a Microsoft új terméke: egy hihetetlenül ronda pulóver

Megjött a Microsoft új terméke: egy hihetetlenül ronda pulóver

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön