szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

A legkiválóbb katalán szakácsok álltak össze, hogy közösen megjelentessenek egy új recepttárat. Még hozzá olyanoknak szánva, akik aligha fordulnak meg valaha is az éttermeikben.

A virtuális receptkönyvnek a Para comer bien, bueno y barato címet adták, ami magyarul ennyit tesz: Jól, jót és olcsón enni. A gondosan szerkesztett 74 oldalas e-könyv összeállításánál az elsődleges szempont volt, hogy egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis az egészséges táplálkozást elősegítő ételek kerüljenek bele, friss alapanyagokból és konzervekből egyaránt. Ez így önmagában még nem is lenne olyan különleges. Bár a konzervek kiütnék a biztosítékot a pallérozott gourmeteknél, csakhogy itt a célközönség pontosan az a réteg, amelyiknek a szociális ellátás keretében juttatott élelmiszeradományok jelentik a túlélést, a mindennapi fennmaradást. Így természetes, hogy a recepttár elkészítésének másik fő szempontja a gazdaságosság volt, ezért az ételek bekerülési költsége nem haladja meg az 1 eurót! A 48 recept tematikusan csoportosított, friss zöldség-, gabona-, gomba-, hús-, tojás- hal-, gyümölcs- és konzervételekből áll. Az alapanyagok és az elkészítés leírása mellett, minden esetben ott található az árkalkuláció is és az ételkészítéshez kapcsolódó praktikus tanácsok.

Ruscalleda, az öt Michelin csillagos séf is adott recepteket a kiadványba
abc.es

  A recepteket Nandu Jubany, Carme Ruscadella - a világ egyetlen női séfje, aki éttermeivel öt Michelin csillagot gyűjtött be -, Ada Parellada, Jean Louis Neichel, Isma Prados, az Alícia Alapítvány, a Les Cols és a 8Cadires éttermek séfjei állították össze. A kiadás a Katalán Vöröskereszt érdeme, a fő támogató pedig a Nestlé Spanyolország. A hírek szerint tervezik a nyomtatott változatot is, 8000 pédányban katalán és spanyol nyelven. 

 A neten bárki számára hozzáférhető, letölthető a kiadvány, bárki szemezgethet belőle. Mi is ezt fogjuk tenni, úgy hogy hamarosan jövünk a folytatással,azaz 1 eurós receptekkel.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!