szerző:
hvg.hu

Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a bajnoki címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.

 A bajnokságot ebben az esztendőben is a Kávébár Bazár keretein belül rendezték meg a nagykörúti Corinthia Hotelben. A Magyar Sommelier Szövetség (MaSoSz) által rendezett bajnokság célja ezúttal is a magas szintű, nemzetközi szabályoknak megfelelő versenyzési lehetőség megteremtése volt a magyarországi sommelier szakmában dolgozóknak. 

Újra bajnok
©

A verseny zártkörű középdöntővel kezdődött: a résztvevők tesztlap kitöltésével szőlészeti és borászati tudásukról adtak számot, valamint a sommelier munkájára és az étteremben felszolgált egyéb italokra vonatkozó kérdésekre feleltek. Mindezek mellett párlatokat és borokat kellett írásban jellemezniük, majd bort dekantáltak és mutattak be szóban egy választott idegen nyelven.

Az elméleti és gyakorlati feladatok alapján a legjobb eredményt elért három versenyző jutott a délutáni nyilvános döntőbe.

A versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó és a közönség előtt mérték össze tudásuka. A pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről, ezután borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt egy meglepetés feladat zárta: egy magnum palackos pezsgőt kellett 14 pohárba egyenlő részben kitölteniük.

Magyarország Sommelier Bajnoka idén is Szik Mátyás lett, aki a Kollázs Four Seasons színeiben versenyzett. A második helyen Angerman László (Onyx), míg a harmadikon Tüü Péter (Alabárdos) végzett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

Az esőnek köszönhetően kicsit már jobb levegőt venni

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!