szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszűnnek a Saturn elektronikai üzletek Magyarországon, helyükön Media Marktok lesznek november elsejétől - tájékoztatta a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. a Pénzcentrum.hu-t.

Németh Csongor, a Media Markt magyarországi ügyvezető igazgatója a Saturn áruházak integrálását a Media Markt-hálózatba azzal indokolta, hogy a gazdasági környezet adta kihívások az eddiginél is átgondoltabb, racionálisabb stratégiát és döntéseket követelnek meg a kereskedelmi cégektől.

A Saturn és a Media Markt elektronikai áruházlánc egyaránt a német Metro-csoporthoz tartozik, azokat a Media Markt Saturn Holding fogja össze. A holding 1997-ben nyitotta meg első áruházát, Magyarországon az év elején 21 áruházat üzemeltetett, 16 Media Marktot és 5 Saturnt.

Németh Csongor hangsúlyozta, a lépés nem jár együtt létszámleépítéssel és nem befolyásolja negatívan a beszállító cégekkel eddig kialakított kapcsolatokat sem.

A vásárlókat semmilyen módon nem érinti az átalakítás, ideiglenes jelleggel sem zár be egyetlen üzlet sem.

A Saturn áruházakban korábban vásárolt, de a jövőben esetlegesen garanciális javításra vagy cserére szoruló műszaki eszközökkel a jövőben a Media Markt áruházak foglalkoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!