MÁV-ÁBE: közel húszezer ügyfelet már befogadták a biztosítók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV-ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője.

Több tízezerre rúg azon átszerződési kérelmek száma is, amelyeket már benyújtottak az alkuszcégekhez vagy közvetlenül a biztosítókhoz, de még nem bíráltak el - tette hozzá a szóvivő. Az átszerződésre péntek óta van lehetőség. A MÁV-ÁBE-nek mintegy 195 ezer kgfb-s ügyfele van.

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. által kezelt - mind a 14 biztosító ajánlatát kínáló - oldalon eddig kezdeményezett szerződéskötések szerint a legtöbb korábbi MÁV-ÁBE-s ügyfél - a szerződők 26,3 százaléka - a Genertelre váltott, vállalva azt is, hogy ha kárt okoznak, megugrik a biztosításuk díja - közölte csütörtökön az alkuszcég.

A CLB-nél a második helyen a K and H szerepel 18,4 százalékkal, őt fej-fej mellett a Köbe (14,2 százalék) és az Aegon (14 százalék) követi, majd tőlük jócskán lemaradva a TIR következik (5,6 százalék). Van olyan biztosító, amelyhez már több mint hatezren léptek át.

A biztosító egyesület ügyfeleinek még nyolc napjuk van az átkötésre. Binder István elmondta: a PSZÁF csütörtökön külön MÁV-ÁBE információs fület hozott létre honlapján, amely egyben "visszaszámláló" is, figyelmeztetve az érdekelteket az idő múlására. A felügyelet a menüpont alatt választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre is.