Dübörög a forint, 270 lehet a következő ellenállás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

Mintha a gravitáció húzná, úgy esett kedden reggel 273 forint alá az euróárfolyam; a közös európai pénz délután két órakor 272,2 forintot ért.

Az euró árfolyama június utolsó napját egy százalékos csökkenéssel kezdte, a hétfő esti, 275 forint fölötti szintről 273 forint alá esett. A kurzus kora délután is ebben a tartományban járt, két órakor 272,2 forinton, közel fél éve nem látott értéken születtek kötések a bankközi devizapiacon.

Jó hangulatban, alacsony forgalom mellett, a régiós devizákkal együtt erősödik a forint – mondta el Csépai Miklós, a Raiffeisen Bank devizakereskedője. A hazai deviza erősödéséhez a vártnál jobb folyófizetésimérleg-adat és a dollár gyengülése is hozzájárult. A következő – technikai és pszichológiai – ellenállás 270 forintnál van, tette hozzá a szakember, aki a hét hátralévő részében 270 és 278 forint között mozgó euróárfolyamra számít.

A dollár kurzusa a 195 forinton töltött éjszaka után 193 forint alá esett kedd reggel; délután kettőkor a zöldhasút 192,8 forinton jegyezték. Ez idő tájt a svájci frank árfolyama 178,4 forint magasságában járt.

Ecoline