szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 279,23 pontos emelkedéssel, 24 748,81 ponton nyitott hétfőn, ami a pénteki záró értékéhez képest 1,14 százalékos erősödés. Az elemzők a továbbiakban is erősödésre számítanak.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese szerint a továbbiakban is emelkedés várható a pesti tőzsdén. A bróker emlékeztetett arra, hogy a magyar piacon már beárazták a választások eredményét: a második fordulóban a várakozásoknak megfelelő eredmény szültetett. Az elemző szerint a piacot most a pozitív görög fordulat mozgatja, s főként az, hogy előreláthatólag nem lesz szükség az adósság átütemezésére.

A bróker szerint ugyanakkor a piac várja a Magyar Nemzeti Bank negyed százalékos kamatvágását is, amit a forint árfolyamának alakulása is jelez. Kifejtette, a fejlődő országok piacain is pozitív a hangulat, ami szintén húzhatja a magyar börzét.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is pozitív várakozások uralják hétfőn a magyar értékpapírpiacot, az árfolyamok várhatóan emelkednek. Úgy vélte a Fidesz választási győzelmét pozitívan fogadták a befektetők, amit a forint árfolyamának erősödése is mutat.

Az elemző ugyanakkor úgy vélte, a görög pénzügyi válság még nem oldódott meg, ami elbizonytalaníthatja a befektetők egy részét. Az MNB kamatdöntése pedig 14 óra után hathat jelentősebben a magyar értékpapírpiacra. Összességében azonban úgy vélte, hogy a BÉT-en a részvények árfolyama hétfőn felfelé mozog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,22 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 23 797,60 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 32,2 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról a Klebelsberg Központ

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok