Parragh: "bajkeverőnek tartanak minket"

Parragh: "bajkeverőnek tartanak minket"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/Magyar Hírlap
Tetszett a cikk?

Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, s a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Hírlapnak.

"Az ország sokkal jobb helyzetben van és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer. Ma a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része azonban bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot! (...) Azok, akik az elmúlt másfél év kormányzati döntéseinek a vesztesei - egyes bankok, pénzügyi befektetők, kereskedelmi láncok, energetikai multik -, most bajkeverőknek tartanak minket" - mondta a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban az elnök.

Parragh László
©

A hitelfelvétel nehézségeivel kapcsolatos újságírói kérdésre a kamarai elnök azt mondta: "máshol sem működnek jól a pénzpiacok. A kormánynak itt be kell avatkoznia".

Az MKIK elnöke a vállalkozásoknak kedvezőtlen lépéseket sorolva az áfaemelést és a minimálbér-emelés mértékét említette. Hozzátette, ha lesz kompenzáció, az pedig "az amúgy is elviselhetetlen" bürokráciát növeli. Problémás az uniós pénzek felhasználásának "volumene". Hangsúlyozta: "a magyar vállalkozók egy józan társadalom, pontosan tudják, kicsi a kormány mozgástere. Bizalmat szavaznak a kabinetnek, de vállalkozóként nagyobb hatékonyságot és eredményeket várnak".

A kötelező kamarai tagság bevezetéséről azt mondta: "a gazdaságban rendet kell tenni, tudni kell, kik a kontárok, s kik a lánctartozás generálói". Parragh László közölte: évi ötezer forint tagsági díjjal kalkulálnak.