Rubik-kockára hasonlító irodaházat terveztek az Etele térre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A város kapuját megjelölő, a Rubik-kocka ihlette ikonikus toronyházat is terveztek a jövő mérnökei az Etele térre egy pályázaton - közölte a hg.hu oldal.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai hétfőn mutatták be annak a háromnapos workshopnak az eredményeit, amelyen a terület fejlesztési tervének elkészítése volt a feladat - írta a hg.hu, amely a látványterveket is közzétette.

A BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiumának kezdeményezése, a Várostervezési Napok célja, hogy a különböző mérnöki szakmák képviselői már diákkorukban megtapasztalják, hogyan dolgozzanak együtt, közösen gondolkodva egy adott feladaton.

Idén az Etele tér fejlesztése került a diákok célkeresztjébe, a munkákat szakemberekből álló zsűri bírálta el, akik sorában megtalálható volt Takács Viktor, a 11. kerület főépítésze is.

A Hódosi Alexandra, Horváth Dávid, Nádasdi Zoltán és Sarmasági Álmos alkotta csapat víziója a területet a város egyik kapujaként is értelmezve egy ikonikus építészeti elemmel szerette volna megjelölni - így született meg a Rubik-kockára emlékeztető toronyház ötlete.

„A célunk ezzel az épülettel az lenne, hogy aki a főváros felé közeledik, már messziről észrevegye, és így tudatosuljon benne, hogy Budapestre érkezett” - mondták a tervezők, akik szerint a mai technológiával megoldható lenne az is, hogy az épület egyes szintjei egy központi tengely körül horizontális síkban elforduljanak.