Új vízszolgáltatót kap 300 ezer kelet-magyarországi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az Alföldvíz harminc településen kezdi meg a víziközmű szolgáltatás átvételét január elsejétől, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a cég által benyújtott új üzemeltetési szerződéseket.

A szolgáltatás átvételének előkészítése az érintett településeken 2013 utolsó hónapjaiban elkezdődött - közölte a békéscsabai székhelyű társaság.   

Az új víziközmű törvény szerint a lakosság egészséges ivóvíz ellátása az önkormányzatok számára kötelező feladat, és olyan szigorú előírásokat kell teljesíteni, amelyeket sok, mini vízművel rendelkező kisváros, község nem tud vállalni.

Az Alföldvíz Zrt. tulajdonosi köre, a Békés megyei önkormányzatok ezért tavaly májusban úgy döntöttek, hogy részvényjegyzési lehetőséget kínálnak fel a mini vízműveket üzemeltető dél-alföldi önkormányzatoknak. A régióból közel száz település jegyzett részvényt, többségük üzemeltetési szerződést is kötött az Alföldvízzel.

Az Alföldvíz jelenleg 300 ezer lakos részére nyújt víz- és szennyvíz szolgáltatást Békés megyében, a csatlakozó száz településsel együtt mintegy 600 ezer emberre bővül az ellátottak köre.