szerző:
hvg.hu

Állítólag luxushotel beruházás formálódik a kicsupaszított József nádor téren, s a 444.hu úgy tudja, hogy a projekt körül mozog a kormányfő veje (is). Legalábbis a téren lévő két szóbajöhető ingatlan közül az egyiket megvette egy Tiborczhoz köthető vállalkozás.

A belvárosi József nádor téri fairtást egy közelebbről meg nem nevezett luxushotel beruházással lehet kapcsolatba hozni, az OTP Ingatlan Zrt. állítólag ezért (is) épít mintegy 4 milliárd forintból 525 férőhelyes mélygarázst a tér alá. A szóban forgó szálloda a most lakatlan volt Postabank-székházba, vagy a nemzetgazdasági tárca hamarosan megürülő palotájaba költözhet. Ám az is elképzelhető, hogy  mindkettőt elfoglalja.

A 444.hu cikke szerint nem kizárt, hogy egy cég már fel is figyelt, sőt le is csapott a  lehetőségre: a Postabank-székházat 2015. szeptemberében megvette az AMX Nador House Kft.

A lap szétnézett a cégnyilvántartásokban, és arra jutott, hogy a szóban forgó vállalkozás a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető. A társaság résztulajdonosa ugyanis az a BDPST Zrt., amelynek cégbírósági bejegyzéséhez Tiborcz fizette be az illetéket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!