7 milliárdért árulják a volt miniszterelnök pesti villáját

7 milliárdért árulják a volt miniszterelnök pesti villáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kodály köröndnél álló, Feszty Adolf tervei szerint felépült XIX. századi villában négy luxuslakást alakítottak ki. A második világháború után itt élt Tildy Zoltán is.

6,83 milliárd forintért eladó az az Andrássy úti villa a Kodály köröndnél, amelyben Tildy Zoltán, a magyar királyság utolsó miniszterelnöke is élt – szúrta ki a Bors az Ingatlanbazáron közzétett hirdetést.

©

A hirdetés szerint a  Feszty Adolf tervei szerint, Herzl Tivadar megrendelésére 1881-től 1883-ig épült villában négy, egyenként 400 négyzetméteres luxuslakást alakítottak ki. Korábbi tulajdonosai közé tartozott a Koháry család, valamint a Szász-Coburg-Gothai hercegek. Tildy Zoltán 1945-46-ban élt az Andrássy úti palotában.

©

A szocializmusban napközi otthon, nyelviskola és zeneiskola működött az épületben.

©

A lakások mindegyikében nagy nappalit, ebédlőt és 5 hálószobát alakítottak ki, mindegyiket saját gardróbbal és fürdőszobával. A ház alagsorában wellnessközpontot és borospincét alakítottak ki. Minden lakáshoz két kocsibeálló tartozik az épület teremgarázsában. A belső kertben angolparkot építettek szökőkúttal, lugassal, padokkal – áll a hirdetésben.

©
Hozzászólások