Bohózatba fulladt a Lázár és Márki-Zay békülési találkozója

Bohózatba fulladt a Lázár és Márki-Zay békülési találkozója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Száz méterre volt egymástól Márki-Zay Péter és Lázár János, igaz, másik helyen, csak a főtéren kellett volna átsétálni. Egyik sem engedett, csak üzengettek egymásnak, végül nem nyújtottak egymásnak békejobbot.

„Tudtommal nem hívtuk ide a sajtót” – ezzel fogadta az újságírókat Lázár János a Ginko Hotelben, ahova azért mentek a sajtósok, mert a Városházán éppen úgy tájékoztatták őket, hogy az időpont ugyan változott az első egyeztetés óta, de a városházi helyszínen nem módosítottak, csak az utolsó pillanatban üzent a sajtósán keresztül Lázár János, hogy várja a polgármestert a hotel éttermében. Ezt cáfolta Lázár sajtósa, szerinte a helyszín nem volt leegyeztetve, de a protokoll szerint is a parlamenti képviselő szíve joga annak a megválasztása.

A városban Márki-Zay Péter februári megválasztása óta nincs béke, itt is írtunk arról, hogy a helyi testület Fidesz-frakciója hogyan próbálja sarokba szorítani a polgármestert. A legutóbbi közgyűlésen, ahova, nem váratlanul, betoppant a Lázár János is, ahol arra kérte a párttársait és a terembe bezsúfolódó szimpatizánsokat, hogy vessenek véget a politikai pankrációnak. Videósunk is ott volt:

Ekkor egy tízperces szünetben Márki-Zay és Lázár megállapodtak abban, hogy rövidesen találkoznak, hogy megkezdjék a közös munkát. Ez a találkozó maradt el, és fulladt viccparádéba.

Az újságírók a városházára igyekeztek azzal, hogy ha erre van lehetőség, akkor részt vesznek a két politikus egyeztetésén, ha erre nincs mód, akkor kivárják a békejobbot. Ehhez képest vadul telefonálgató stáb várta a sajtót a városházán, ekkor derült ki, hogy Lázár másutt kávézna a polgármesterrel. Ekkor vonultak át a médiamunkások a közeli hotelbe, ahol Lázár viszont semmit nem akart hozzátenni a történtekhez. Az állóháború üzengetésekkel egy órán át tartott, közben még egyszer Márki-Zay munkatársa személyesen is eljött Lázárhoz, aki egyébként valaha Horn Gyula titkárságát vezette, valószínűleg van némi fogalma a protokollról, amelyre Lázárék hivatkoztak.

Lázár persze azonnal kisfilmet készített, amelyet a közösségi oldalára azonnal posztolt is, és Márki-Zay Péter is kiadott egy közleményt. Mi egy bohózatot láttunk a helyszínen.