"Simicska seggre ült az újabb kétharmadtól"

"Simicska seggre ült az újabb kétharmadtól"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hvg.hu forrásai szerint az üzletember az újabb fideszes kétharmad miatt vonul vissza.

Mit tudott volna tenni?

– így reagált a hvg.hu egyik forrása arra a hírre, hogy Simicska Lajos kiszállt az üzleti életből, és minden érdekeltségét tulajdonostársának, Nyerges Zsoltnak adta el. Az üzletember állítólag „seggre ült az újabb kétharmadtól”, és úgy látja, a jelenlegi feltételek között már nem érdemes vállalkoznia.

Információnk szerint voltak arra utaló jelek, hogy Simicska Lajos megválni készül minden üzleti érdekeltségétől. Attól kezdve, hogy a választás után bezárta a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet, elveszítette az érdeklődését, gyakorlatilag minden üzleti érdekeltségét elengedte.

Simicska Lajos cégei az állami megbízások elapadása után a korábbinál jóval alacsonyabb bevételt tudtak produkálni, az elért profit és a kivett osztalék is jelentősen visszaesett, így egyáltalán nem meglepő a lépése.

Az azonban annál inkább, hogy Nyerges Zsoltnak adta el a cégbirodalmát. Ő egy igazi „Simicska-fertőzött”. Ez azt jelenti, hogy mindig is ő állt a legközelebb az üzletemberhez, együtt mozogtak.

Információnk szerint az ügyletet Orbán Viktor miniszterelnöknek is jóvá kellett hagynia. Úgy tudjuk, Simicska gyakran mondogatta, hogy az lehet médiavállalkozó ma Magyarországon, akinek Orbán Viktor megengedi. Ebből lehet arra következtetni, hogy Orbán Viktor áldását adta a Simicska–Nyerges-üzletre. Csakhogy nem biztos, hogy meg is tarthatja.