szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Most a török állampolgárságot szerezné meg. A 70 éves francia filmsztár Észak-Korea fővárosában nyilatkozott erről az Aydinlik című török lapnak. Mit keresett Gérard Depardieu Phenjanban?

A francia színész díszvendég volt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság 70-ik születésnapján. Korábban Azerbajdzsánban, Üzbegisztánban és Kazahsztánban játszott el hasonló szerepet. Mennyiért? Üzbegisztánban 1 millió dollárt kapott azért, hogy duettet adjon elő a vaskézzel kormányzó elnök, Karimov lányának társaságában. A diktátor időközben elhalálozott, lányának művészi ambíciói immár senkit sem érdekelnek Üzbegisztánban sem.

Világpolgár vagyok

- szereti mondogatni Gérard Depardieu, aki korábban megszemélyesítette a legfranciább hőst, a nagyorrú Cyrano de Bergerac-ot. 2013-ban azután átvette az orosz útlevelet személyesen Vlagyimir Putyintól. Ezen fellelkesülve Abdelaziz Buteflika, Algéria elnöke is megkínálta az állampolgársággal. Most Törökország következik.

Októberben találkozom Erdogan elnökkel, aki megtisztel a török állampolgársággal

- mondta a török lap tudósítójának Gérard Depardieu. A Hurriyet című török újság emlékeztet arra: nem ez lesz a francia filmsztár első útja Törökországban. Korábban meghívták egy filmfesztiválra Antalijába, ahol 80 ezer eurós gázsit ígértek, de nem fizették ki. Gérard Depardieu erre bevágta az ajtót és elhagyta a fesztivált. Isztanbulban egy étteremben vezette le a feszültséget: báránysültet fogyasztott. 55 euro volt a számla. Ezt szó nélkül kifizette, de egyetlen cent borravalót sem hagyott a pincéreknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói