szerző:
Lengyel Miklós

Most a török állampolgárságot szerezné meg. A 70 éves francia filmsztár Észak-Korea fővárosában nyilatkozott erről az Aydinlik című török lapnak. Mit keresett Gérard Depardieu Phenjanban?

A francia színész díszvendég volt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság 70-ik születésnapján. Korábban Azerbajdzsánban, Üzbegisztánban és Kazahsztánban játszott el hasonló szerepet. Mennyiért? Üzbegisztánban 1 millió dollárt kapott azért, hogy duettet adjon elő a vaskézzel kormányzó elnök, Karimov lányának társaságában. A diktátor időközben elhalálozott, lányának művészi ambíciói immár senkit sem érdekelnek Üzbegisztánban sem.

Világpolgár vagyok

- szereti mondogatni Gérard Depardieu, aki korábban megszemélyesítette a legfranciább hőst, a nagyorrú Cyrano de Bergerac-ot. 2013-ban azután átvette az orosz útlevelet személyesen Vlagyimir Putyintól. Ezen fellelkesülve Abdelaziz Buteflika, Algéria elnöke is megkínálta az állampolgársággal. Most Törökország következik.

Októberben találkozom Erdogan elnökkel, aki megtisztel a török állampolgársággal

- mondta a török lap tudósítójának Gérard Depardieu. A Hurriyet című török újság emlékeztet arra: nem ez lesz a francia filmsztár első útja Törökországban. Korábban meghívták egy filmfesztiválra Antalijába, ahol 80 ezer eurós gázsit ígértek, de nem fizették ki. Gérard Depardieu erre bevágta az ajtót és elhagyta a fesztivált. Isztanbulban egy étteremben vezette le a feszültséget: báránysültet fogyasztott. 55 euro volt a számla. Ezt szó nélkül kifizette, de egyetlen cent borravalót sem hagyott a pincéreknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Álmodik a nyomor, a szupergazdagok mindig kibújnak az adóprés alól

Álmodik a nyomor, a szupergazdagok mindig kibújnak az adóprés alól

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Ha hatékony céget akar, ezzel mindenképpen foglalkozzon!

Ha hatékony céget akar, ezzel mindenképpen foglalkozzon!

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

Fáról leesett gyümölcs

Fáról leesett gyümölcs