szerző:
hvg.hu

Józsefváros polgármestere ajánlatot tett, meg sem várták az október végére kitűzött tárgyalást.

Ajánlatot tett a júliusban bezáratott Auróra ingatlanjára Józsefváros polgármestere. A vendéglátóhely Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az olvasható, hogy az önkormányzat levélben közölte:

a problémák megoldása érdekében az ingatlanok megvásárlására is nyitott.

A „probléma” ebben az esetben az Auróra júliusi bezáratása, amelyet az önkormányzat kezdeményezett. A vendéglátóhely – mivel azonnali jogvédelmet kapott – azóta is nyitva van, de október 30-án még vár az üzemeltetőre egy tárgyalás, ahol megállapítják majd, hogy a hatóságok bezáratási akciója jogos volt-e. Ezt az önkormányzat jegyzője saját hatáskörben rendelte el, mivel szerinte

a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette, mivel kérelmei beterjesztésekor nem volt jogosult eljárni. Az ügyben egyébként tekintettel a hatóság félretájékoztatására, a hivatal feljelentést tett.

Az üzemeltető szerint viszont csak egy adminisztrációs bakiról volt szó, ami ráadásul már egy tavalyi peres eljárás során napvilágra került, erről írtak is a tulajdonossal egy közös nyilatkozatot, amelyet az önkormányzatnak is elküldtek. Most Facebook-oldalukon azt írják, szerintük az önkormányzat levele arról árulkodhat, hogy az önkormányzat sem hisz abban, hogy megnyerik a pert, ezért tettek ajánlatot jóval a tárgyalás előtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Az Auróra ma is kinyitott, és nem értik, mit is csinál az önkormányzat – videó

A józsefvárosi önkormányzat hétfőn a honlapján közölte ugyan, hogy az Aurórát a Corvin tetővel együtt bezáratja, kedden kinyitott mindkét vendéglátóhely, mert hivatalos megkeresés eddig egyikhez sem érkezett. Schönberger Ádám, az Auróra vezetője újabb önkormányzati vegzálást sejt az ügy mögött, mivel nem érkezett panasz hozzájuk senkitől. Videó.

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja