szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok időt nem ülnek rajta a képviselők.

Január 29-én tárgyalja a brit alsóház plénuma az új Brexit-javaslatot, a parlament még azon a napon szavazhat is az indítványról – erősítette meg a házelnök.

A javaslatot egy korábban elfogadott módosítás értelmében az előző leszavazása után három munkanapon belül, vagyis jövő hétfőn kell benyújtania a miniszterelnöknek. Theresa May szerda este – miután a többség elutasította az ellenzéki Munkáspárt ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítványát – azt közölte: összpárti egyeztetést kezdeményez az új javaslatról. A pártok akkor azt közölték, ennek az a feltétele, hogy garantálja, semmiképpen nem lép ki az Egyesült Királyság az EU-ból megállapodás nélkül.

Kérdés, hogy a javaslat milyen újdonságot fog tartalmazni, figyelembe véve, hogy az EU vezetői többször jelezték: nem hajlandóak újratárgyalni a több mint két év alatt letárgyalt, a tagországok által még november végén jóváhagyott, a brit parlament által azonban 230 fős többséggel elutasított tervezetet. A legvalószínűbb forgatókönyvnek most a halasztás tűnik. Annál is inkább, mivel a január 29-i dátum azt jelenti, hogy a brit parlament mindössze két hónappal a Brexit időpontja előtt szavaz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rengeteg okostelefont érint: 400 sebezhetőséget találtak a Snapdragon lapkákban

Rengeteg okostelefont érint: 400 sebezhetőséget találtak a Snapdragon lapkákban

Elpusztult Paula, a világ legidősebb lajhárja

Elpusztult Paula, a világ legidősebb lajhárja

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén