Márki-Zay Pétert megint beelőzte a helyi Fidesz, pénteken felavatták az elkerülőt, aminek az átadása vasárnap lesz

Márki-Zay Pétert megint beelőzte a helyi Fidesz, pénteken felavatták az elkerülőt, aminek az átadása vasárnap lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A helyi Fidesz nem tudja lenyelni a békát, hogy azok a milliárdos beruházások, amelyekre még korábban pályáztak, mostanra készülnek el. Így mindent duplán adnak át a városban, amióta Márki-Zay Péter a polgármester Hódmezővásárhelyen.

Pár napja kerékpárutat, most egy elkerülő utat avatnak duplán a városban. Pénteken ugyanis a helyi Fidesz csoportja adta át a keleti elkerülőt, azt az 1,8 milliárd forintból megépült utat, amelyet a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter vasárnap avat. A pénteki rendkívüli közgyűlésen, amelyet egyébként a helyi rendőrkapitány kinevezése miatt hívtak össze, órákon át azon vitatkoztak, hogy kié az érdem a városba érkező pénz felhasználásáért. Márpedig a Modern Városok Programban 22 projektre 165 milliárd forintot kaphat Hódmezővásárhely, így elég hosszú azoknak a beruházásoknak a sora, amelyeket előbb-utóbb fel is kell majd avatni, az eddigi gyakorlat szerint, mindegyiket minimum kétszer.

Korábban Lázár János még arra figyelmeztette helyi párttársait, hogy működjenek együtt a tavaly februárban megválasztott polgármesterrel, ám már akkor is nyilvánvaló volt, hogy nehezen megy a békülés, és a volt miniszter is inkább csak a látszat kedvéért mondhatott ilyeneket. Ő volt például az, aki „jó példát” mutatott a helyi Fidesz-csoportnak: a hódmezővásárhelyi körhídat ő maga átadta , majd a hivatalos projektzáró rendezvényre még csak be sem tette a lábát.