szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nem élelmiszer jellegű üzletekben majdnem 10 százalékos volt a növekedés, összességében 6,2 százalékkal többet vásároltak Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Idén októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,2 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban – közölte a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 3,4 százalékkal bővült. Ezen belül az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,1, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 4,3 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 9,8 százalékkal nőtt. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (14 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (6,5 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (6,4 százalék), a használtcikk- (6,2 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (4,6 százalék), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (2,2 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 38 százalékkal nőtt, az üzemanyagtöltő állomásoké pedig 5,4 százalékkal.

Októberben az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1098 milliárd forint volt.

Az év első tíz hónapját összesítve szintén 5,9 százalékos az emelkedés 2018 január-októberéhez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!