szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér le- és felszálló forgalma 2019-ben is tovább növekedett.

Közel 758 ezer átrepülő járat közlekedését segítették a magyar légiforgalmi irányítók – közölte a HungaroControl. Így tavaly több mint egymillió repülőgép biztonságáról gondoskodtak a légiforgalmi irányítók, ugyanis a NATO megbízásából 2014 óta Magyarország ellenőrzi a Szerbiától 2008-ban elszakadt Koszovó 10 ezer láb fölötti légterét.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér le- és felszálló forgalma 6,5 százalékkal növekedett, így megközelítette a 122 ezret. A Budapest Airport szombati közlése alapján ez azt jelentette, hogy 16,1 millió utas fordult meg tavaly Ferihegyen.

A repüléstájékoztató szolgálat által kezelt gépek száma tavaly némileg meghaladta a 65 ezret, ami több mint 9 százalékos forgalombővülést jelentett a 2018-as eredményhez képest. A leglátványosabb növekedés egyébként a koszovói magas légtérben volt, ahol 23 százalékkal több gépet kezeltek az irányítók. Az állami vállalat nem csak a forgalomban, bevételben is rekordot döntött: éves árbevétele az előzetes adatok alapján 37 milliárd forint lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!