szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kabinet nemrég 1,67 milliárd pluszt adott a rendezvényre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa azt az írásbeli kérdést tette fel, hogy:

  • A vadászati kiállítás költségei helyett miért nem a járványügyi alapot növelte a kormány 1,677 milliárddal?

A DK-s Vadai Ágnes pedig azt, hogy:

  • A mostani COVID-19 járvány tanulságait figyelembe véve érdemes-e olyan kiállítást megrendezni, ahová 1 millió látogatót várnak?

A két kérdést egybevonva Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára mindössze egy mondattal válaszolt:

Az élet újraindítása szempontjából fontos a világszínvonalú nemzetközi rendezvények megtartása Magyarországon.

Nemrég írtunk arról, hogy a kormány újabb 1,67 milliárd forintot adott a 2021-es „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás megrendezésére. Legutóbb tavaly novemberben csoportosítottak át 2 milliárd forintot a Semjén Zsolt miniszter és Kovács Zoltán államtitkár nevével fémjelzett kiállítás előkészítésére.

Lapunk 2019 januárjában a kiállításról azt írta, hogy 50 milliárdba kerül Semjén rendezvényálma, mégsem minősül majd világkiállításnak.

Akkor úgy fogalmaztunk, hogy 2015 óta tervezi-szervezi a kormány az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás félcentenáriumára álmodott újabb vadászati világkiállítást. Beruházások sorozata indult és zajlik majd le több tízmilliárd forintból, miközben kiderült: hivatalosan nem is lesz majd világkiállítás az esemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Zsidózás és niggerezés miatt mondatnák le a vadászati világkiállítás szervezőbizottságának tagját

Forrnak az indulatok a Magyar Solymász Egyesületnél, miután a szervezet elnökéről kiszivárgott, hogy visszatérően durván rasszista megjegyzéseket tett Facebook kommentjeiben. Az Angela Merkelt "barom lengyel zsidó" jelzővel illető, nyomdafestéket nem tűrő kifejezések kíséretében "homoki niggerező" Prágay István tagja a kormány kiemelt nemzetközi rendezvényálma, a 2021-es vadászati világkiállítás szervezőbizottságának is. A kis egyesületben a lemondását követelik, a szervezőbizottságban viszont nincs nyoma, hogy következménye lenne a zsidózásnak-niggerezésnek.