szerző:
Csányi Nikolett
Tetszett a cikk?

Az ingatlanfejlesztők új kedvence a Józsefváros, egymás után épülnek az új társasházak, sokszor mélygarázzsal. A szomszédos házak lakói számára ez azonban esetenként végzetes következményekkel jár. Videó.

A nyolcadik kerület Őr utcai társasházának lakói egyszer csak azzal szembesültek, hogy egy nyolcemeletes lakóépületet húznak fel közvetlenül melléjük, így az addig napfényes, hangulatos mindössze egyemeletes gangos házból hamarosan sötét, levegőtlen lyuk lesz. A lakókhoz a tervtanács ülésének híre nem jutott el, így fellebbezni sem tudtak.

Nem ez az egyetlen ilyen eset Józsefvárosban – állítja a C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület. Rengeteg olyan megkeresést kapnak, ahol a régi amúgy is rossz állapotban lévő 100 éves házak mellé új és jellemzően mélygarázzsal is rendelkező ház épül, ami további gondokat okoz, az Őr utca mellett ilyen egy Homok utcai és egy Tömő utcai beruházás is. Mivel Józsefváros a mélyben lévő folyómederre épült, ezeknek a beruházásoknak a nem átgondolt kivitelezése, a legtöbb helyen a szomszédos ház vizesedésével és süllyedésével jár. Ennél is nagyobb gond a helyiek szerint, hogy nem is tudják, kihez fordulhatnak a problémáikkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben

Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

„Nemcsak álmodozott, hanem tett az álmaiért” – a magyar BBQ-közösség is gyászolja Marschall Pétert

"A rám eső pénzt nem fogom felvenni" - Lovasi András a HVG Teraszon

"A rám eső pénzt nem fogom felvenni" - Lovasi András a HVG Teraszon