A kormány kérelem és pályázat nélkül osztott ki 354 millió forintot egyes önkormányzatoknak

A kormány kérelem és pályázat nélkül osztott ki 354 millió forintot egyes önkormányzatoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyedi támogatás révén hét önkormányzat jutott pénzhez. A legtöbbet Esztergom kapta.

A szerdán megjelent Magyar Közlönyben hét olyan önkormányzatot is találni az Mfor.hu szerint, amelyek összesen 354 millió forinthoz jutottak a kormány egyedi elbírálásának köszönhetően. A pénzeket ugyanis külön pályázat vagy kérelem nélkül kapták a települések, igen változatos összegekben:

A hír azért is hangsúlyos, mert március óta több cikk is megjelent arról, hogy az önkormányzatok százmilliókat veszítenek a koronavírus-járvány miatti kormányzati elvonásokon, de a gazdasági visszaesés is kisebb adóbevételeket eredményez a kerületi, valamint települési önkormányzatoknak.

A listából az is látszik, hogy az Orbán-kormány azt is pontosan meghatározta, mire lehet elkölteni az egyébként vissza nem térítendő egyedi támogatást.

A legtöbb pénzt, mint fentebb is látható, Esztergom kapta; a 150 millió forintot útfelújításra és parkoló építésre költheti a város. Ezzel szemben a szabolcsi Szakoly nem látványos fejlesztésekre, hanem tartozásai rendezésére kapott 75 millió. A település gyakorlatilag 2012 óta a csőd szélén táncol – írta a lap.

Hozzászólások