13 milliárdot osztott ki a kormány vidéki sportfejlesztésekre

13 milliárdot osztott ki a kormány vidéki sportfejlesztésekre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gödöllői jégcsarnokra 600 milliót, a cecei tornateremre 378 millió forintot költ a kormány.

A szerdai Magyar Közlönyben vidéki sportfejlesztéseknek szánt pénzekről rendelkezik a kormány; a támogatások 22 projekt finanszírozását tartalmazzák,

összesen 12 milliárd 768 millió forint értékben.

A lista érdekesebb elemei közé tartozik a balmazújvárosi Kalmár Zoltán Általános Iskola kézilabdacsapatainak készülő edzőterem és rehabilitációs központ, mely kereken 100 millió forintot visz el.

A baktalórántházai sportkomplexum előkészítésére 180 milliót ad a kormány, egy cecei iskola tornatermére 378 milliót, de a listában jégcsarnokkal kapcsolatos beruházás előkészítése is szerepel: ezt Gödöllőn valósítják meg, előkészítése összesen 600 millió 300 ezer forintba kerül, melyből 100 millió 50 ezret már idén folyósítanak. A fennmaradó összeg jövőre érkezik.

A határozatok közt szó esik a kapuvári tanuszodáról is, melynek árát 1 milliárd 200 millió forintban határozta meg a kormány. Ebből a pénzből 850 millió forintot ítéltek most oda a jövő évi költségvetés terhére, a többit a 2022-esből küldik.

A támogatások mozgatását Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály pénzügyminiszterre és Kásler Miklós emberierőforrások-miniszterre bízta.

Hozzászólások