Több tucat magyart nem engedtek felszállni Londonban a Pozsonyba tartó gépre

Több tucat magyart nem engedtek felszállni Londonban a Pozsonyba tartó gépre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak szlovák állampolgárokat szállított a Wizz Air gépe.

Nagyjából harminc magyar állampolgár rekedt a Londonhoz közeli Luton repülőterén, miután nem engedték őket felszállni a Wizz Air Pozsonyba tartó járatára hétfő délelőtt – írja a Telex. A lap szerint hiába mutatták be a 72 óránál nem régebbi PCR-tesztjük eredményét, a légi kikötő munkatársai a becsekkolásnál jelezték, hogy nem utazhatnak magyar útlevéllel Szlovákiába.

Magyarország december 22 óta nem fogad gépeket az Egyesült Királyságból, a hatékonyabban fertőző brit koronavírus-mutáció terjedése miatt. A lap által megszólaltatott utas szerint minden a repülőtéren rekedt utazó Magyarországra tartott volna, egy osztrákot és egy további embert leszámítva: őket sem engedték felszállni a gépre a fenti okokra hivatkozva.

A Telex nem találta annak nyomát, hogy lenne olyan tiltás, amely alapján nem szlovák állampolgárok nem repülhetnek Szlovákiába.

A repülőtéri személyzet a légitársaság engedélyével az ottmaradt körülbelül 15 magyar jegyét átfoglalta a kedd hajnali kassai járatra, így holnap ismét megpróbálhatnak eljutni Szlovákiába.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások