Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra

Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiszivároghatott a vádirat Boldog István korrupciós ügyéről.

Hat év börtönt, 5 millió forint pénzbüntetést, 5 év közügyektől való eltiltást és 6 666 666 forint vagyonelkobzást kért a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes képviselőre – értesült az Alfahír.

A főügyészség az értesülést annyival kommentálta: egyelőre annyit szeretnének az ügyről elmondani, ami a tavaly december 21-i sajtóközleményben szerepelt. Hozzátették azonban azt is, hogy „Ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.”

A vádirat tartalmáról szóló információ a hvg.hu-hoz is eljutott, de amikor a főügyészség megerősítését kértük, még annyit sem mondta, mint az Alfahírnek, viszont a bírósághoz irányították munkatársunkat.

Az említett december végi közleményben az szerepelt: a fideszes parlamenti képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják. A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték azt is, hogy az általuk kiválasztott kivitelezők kapják a munkát. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Hozzászólások