szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lidl német kiskereskedelmi láncnak be kell fejeznie a Monsieur Cuisine nevű konyhai robotgép spanyolországi forgalmazását, mert a cég megsértette egy másik német vállalat, a Thermomix-gépeket gyártó Vorwerk szabadalmi jogait.

A Vorwerk 2019-ban perelte be a Magyarországon is jelen lévő Lidl céget és most egy barcelonai bíróság tett pontot a vita végére. A döntés értelmében a Lidlnek a forgalmazás mellett fel kell hagynia az importtal, a tárolással és marketinggel is.

A Thermomix gép szabadalmi jogait 2008-ban jegyezték be Spanyolországban és a Lidl által forgalmazott Monsieur Cuisine a bíróság szerint valóban nagyon hasonlított az eredeti konyhai eszközre.

Az ára viszont jóval alacsonyabb volt, a Lidl 359 euróért árulta a maga robotgépét, míg a legújabb Thermomix ennek közel háromszorosába kerül.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Lázár János kormánybiztosként egy konferencián arról beszélt, a kormány kiszorítaná a külföldi kiskereskedelmi láncokat. Ehhez erőteljesen protekcionista gazdaságpolitikai lépéseket harangozott be, szerinte cél a magyar nemzeti kiskereskedelem.

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak