Kiderült, hogy milyen vállalkozások kérhetik a nullaszázalékos hitelt

Kiderült, hogy milyen vállalkozások kérhetik a nullaszázalékos hitelt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

25 TEÁOR-kód szerepel az MFB mostani listáján. De már készül a program következő szakasza is, amellyel szélesítenék az ingyenhitellel támogatott vállalkozások körét.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bonyolítja az úgynevezett Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt, vagyis a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelre vonatkozó programot. Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, a lehívható pénzek uniós forrásból jönnek. Az MFB hétfőn azt közölte:

A program előkészítésében közreműködő intézményekkel együtt meghatározták azoknak az ágazatoknak, illetve vállalkozásoknak a körét, melyek az első szakaszban igényelhetik.

A közlemény szerint a következő 25 TEÁOR-kóddal lehet igényelni a hitelt:

A hitelprogram első szakaszának célja – írják –, hogy a leginkább rászoruló vállalkozásoknak nyújtson gyors és kedvező megoldást, ezért a lehetséges hiteligénylők köre a járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokból kerülhet ki. Az érintett intézményekkel és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kialakított listán a turisztika és a vendéglátó szektor, illetve a kultúra és a sport tevékenységi körei szerepelnek. Bővebb tájékoztatást ígérnek az első szakasszal kapcsolatban az Összetartók.hu és az mfb.hu oldalakon.

A közleményben ezen túl azt is jelzik, hogy már készül a program következő szakasza, amely során jelentősen szélesítenék az ingyenhitellel támogatott vállalkozások körét.

Valójában az EU-től jön a kisvállalkozásoknak szánt 10 milliós gyorskölcsön

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint.

Hozzászólások