szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kamara elnöke nyári nyitásról beszél.

Nem volt választás, muszáj volt lépni. A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden

– ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette:

  • az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják,
  • az üzletek március 8-tól március 22-ig bezárnak, kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  • Szintén március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel, a humán egészségügyi szolgáltatásokat leszámítva.

A kamara elnöke elmondta azt is, szerinte fontos, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. „Ez igaz a szolgáltatási szektorra is, ám ott nagyon magas a közösségi kontaktusok száma. A gyárak is megtették azokat a lépéseket, amelyek óvják a munkatársak egészségét, és ezzel fenntartják a termelést. Az autógyáraknak például magas a rendelésállománya, emiatt nincs veszélyben a tevékenységük” – jelentette ki, hozzátéve, ez esetben az jelenti a kockázatot, ha a dolgozók sorra megbetegednek, ami a működést is nehéz helyzetbe hozhatja. Ezért szerinte a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor - Oroszi Babett Vállalkozás

Parragh László 500 forintokért tartja a markát, közben több mint egymilliárdon ül

Az iparkamara évek óta spórol saját székházra, már 1,3 milliárd forint gyűlt össze. A vásárlásig évi 150 millióért húzzák meg magukat a főváros egyik legmenőbb irodaházában, a Bank Centerben. Az fel sem merül, hogy ne szedjenek be kötelezően évi 5000 forintot még a veszteséges kisvállalkozásoktól is, amelyből 500 forint kerül a Parragh László vezette fő kamarához.

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek