szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt főpolgármester arra reagált, hogy a négy koalíciós frakcióvezető feljelentést tett a 3-as metró kocsijainak az ügyében.

Nem tudom, mire várt ideig Gy. Németh Erzsébet. Az sem tudom, mi értelme az általuk felállított vizsgálóbizottságoknak, hiszen egyáltalán nem foglalkoznak sem ezzel az üggyel, sem a Biodómmal, mégis másfél év után most feljelentést tettek a 3-as metró ügyében – mondta Tarlós István Budapest volt főpolgármestere az ATV-nek.

Tarlós arra reagált, hogy Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes szerdán bejelentette, feljelentést tesznek, hogy bebizonyosodjon, elhibázott döntés volt, hogy a korábbi városvezetés új metrókocsik helyett a régieket újította fel a hármas metró vonalán.

Feljelentést tett négy fővárosi frakció vezetője a 3-as metró kocsijai miatt

Elkészült a jelentés a metrókocsi-felújításról, Gy. Németh Erzsébet a feljelentéssel együtt átadta a rendőrségnek.

Gy. Németh szerint már ellenzékben is kifogásolták a döntést, de az akkori fideszes többség meghajolt Orbán Viktor akarata előtt, és a felújítás mellett szavaztak. Tarlós erről most azt mondta, hogy már nincs kampány, ezt az "Orbán utasítása" szöveget abba lehetne hagyni. "Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat."

A volt főpolgármester azt is elmondta, ők határozottan új szerelvények vásárlását javasolták a kormánynak. Tarlós szerint a BKV az új szerelvények beszerzését 30 milliárd forinttal többre saccolta, mint a felújítást, és a cég az utóbbit akkor megfelelő megoldásnak ítélte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!