szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bodza virágán, a dísznövények friss hajtásain is látható a levéltetűinvázió. A háttérben az időjárás, az enyhe tél és az áll, hogy összecsúsztak az évszakok.

Komoly levéltetű-invázió alakult ki, amiben közrejátszik, hogy egymásba csúsztak az évszakok, hogy enyhe volt a tél - írja az Agrofórum.

A lap szerint a tetvek a bodzatermesztőknél jelentenek komoly problémát, mert most vannak teljes virágzásban a növények, és a tetvek a betakarítást, a virágok tisztaságát veszélyeztetik.

A kertekben a rózsák, mályvák és más, intenzíven növekvő dísznövények friss hajtásai is tele vannak velük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mélybe vetik magukat a párás leheletre a levéltetvek

A növényeken élő levéltetveknek egyedülálló védekezési rendszerük van, amely a "szagos" állati leheletre van beállítva. E rovarok ugyanis levetik magukat a növényekről, amikor emlős állatok meleg, nedves leheletét érzik.