Tetszett a cikk?

Ciprus az első olyan ország az Európai Unió jelenlegi tagjelöltjei között, amely befejezte a csatlakozási tárgyalásokat, miután külügyminiszterük hétfőn Brüsszelben elfogadta az EU soros elnökségét betöltő Dánia javaslatát az újonnan belépő országoknak adandó pénzügyi támogatásról.

Ciprus azzal a feltétellel fogadta el Dánia javaslatát, hogy ha a többi tagjelölt a koppenhágai csúcstalálkozó előtti utolsó pillanatokban bármiféle újabb kedvezményt kap, abból Ciprus is részesül.
A 2004-es csatlakozásra esélyes tíz tagjelölt leggazdagabbjának számító, de megosztott ország görög és török közösségének vezetése egyébként tárgyalásokat folytat az ENSZ legújabb békejavaslatáról, hogy Ciprus mint újraegyesített ország csatlakozhasson az unióhoz. Diplomaták szerint a görög és a török közösség képviselői valószínűleg a koppenhágai EU-csúcstalálkozón is egyeztetni fognak a javaslatról.
Az EU álláspontja az, hogy a békemegállapodás hiányában az országnak csak a nemzetközileg elismert görög államalakulatát hajlandó felvenni - emlékeztet a Reuters. Törökország korábban leszögezte, hogy ebben az esetben annektálná a török részt, a csak általa elismert Észak-ciprusi Török Köztársaságot. Az újonnan alakult és a Törökország saját EU-csatlakozását középpontba helyező ankarai kormány azonban már jelezte, hogy Ciprus ügyében rugalmasabb elődjénél. (MTI)

Mit számít a feketék élete?

Mit számít a feketék élete?

A focistát ki kérdezi meg, akar-e ismét játszani?

A focistát ki kérdezi meg, akar-e ismét játszani?

Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak

Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak