szerző:
hvg.hu

A Yahoo eddig mintegy 6500 online kiadvány híreit tette elérhetővé. E kínálatot kívánja bővíteni új blogkereső eszközének bevezetésével. Ezzel felvette a Google által egy hónapja a blogarénában eléje vetett kesztyűt.

A Yahoo keresőfelületének egy
darabja. Megjelentek
a blogokra mutató linkek
Neil Budde, a Yahoo News vezérigazgatója szerint már az új keresőeszköz tesztverziója is sokkal teljesebb képet ad a weben elérhető hírekről a korábbiaknál. „A kiterjesztett hírkeresésnek köszönhetően drasztikusan megnőtt a felhasználóink érdeklődése az őket érintő vagy érdeklő események felkutatására a weben. A legfontosabb tartalmak, amelyeket el szeretnének érni a legfontosabb hírek, a hálópolgárok beszámolói, kommentárok, képek, amelyek nem találhatók meg a hivatalos médiában.”

Hatalmas várakozás előzte meg a blogsearch elindítását azóta, hogy a cég megkezdte az eszköz tesztjeit koreai oldalán. A rendszer a blogokon talált hírek címeit más oldalon gyűjti össze, mint a hagyományos médiából származókat. A szörfözők számos kép között keresgélhetnek a Yahoo által nemrégiben megvásárolt Flickr fotóblog és fotómegosztást szolgáltató weboldalon is. A keresésé spektrumát ki lehet szélesíteni kedvenc oldalak megjelölésével is, amelyekről a rendszer a későbbiekben begyűjti a kívánatos tartalmakat.

A Yahoo és a Google ezzel összetalálkozott a blogarénában is. A Google a saját blogkutató eszközét bő egy hónapja mutatta be, s a minap elindította a nyilvános tesztjét annak a hírolvasási szolgáltatásnak, amelynek előfizetői hozzájutnak a híroldalakról és a blogkról az érdeklődésüknek megfelelően összegyűjtött hírekhez.

Mivel rengeteg blog van a világhálón, ezek folyamatos szemlézése hatalmas kihívást jelent a fejlesztők számára. A Technocrati blogkeresési specialista becslése szerint jelenleg több mint 19 millió blog működik, s a webnaplók száma öthavonta duplázódik. „A Yahoo News Search ezek közül valószínűleg százezrekről fogja lehetővé tenni információ letöltését miközben több millió blogot szkennel” – jelentette ki Jobb Redfern, a cég kereső részlegének igazgatója.

hvg.hu Golden Blog

Golden Blog-díjátadó

Csütörtökön hivatalosan is véget ért a Golden Blog 2005 verseny. A Fészek Klubban tartott díjkiosztón két – anonimitását féltő - bloggeren kívül minden díjazott megjelent.

Folk György (hvg.hu) Itthon

Blogok és bérbloggerek a választási kampányban

Körbekérdeztük a magyar politikai pártokat és ifjúsági tagozataikat, mennyire bevett eszköz nézeteik terjesztésére a blog. Lesújtó eredményeket kaptunk: a legtöbb helyen – elvileg az adott párt informatikai szakértői – a blogok, a fórumok és a weboldalak közti különbségeket sem látják tisztán. A téma szakértői szerint a választásokban a blogok szerepe felértékelődhet.

HVG Háló

Golden Blog 2005

Augusztus elején zárult le az első magyar webnaplóverseny, a hvg.hu által kiírt Golden Blog. Az alábbiakban a díj alapításának, odaítélésének körülményeiről, valamint a nyertesekről olvashatnak.

MTI/hvg.hu Média

Bloggerek számolnak be az Internet Hungary eseményeiről

Dinamikusan emelkedik az internetfelhasználók száma Magyarországon, ezért az internet használatában rejlő üzleti lehetőségek és a megvalósult sikeres modellek lesznek a fő témái az Internet Hungary 2005 konferenciának - jelentette be a szervező Csermely Ákos. A konferencia eseményeiről egy négy ember által vezetett blog is beszámol.

hvg.hu Golden Blog

Már a blogokat is sasolják

A nagyvállalatok óriási mennyiségű dokumentumának strukturált és strukturálatlan adataiban rejlő információk mostantól még könnyebben és gyorsabban feltárhatók az SAS új technológiájával.

hvg.hu Tech

Autógyártás blogok segítségével

Az IBM Detroitban bemutatott új autóipari megoldása a legkülönbözőbb forrásokból rendszerez egy adott típusról rendelkezésre álló információtömeget. A több forrásból összegyűjtött nagy mennyiségű adat elemzése az autógyárak számára lehetővé teszi, hogy emeljék a gyártás színvonalát és jobban kezeljék a garanciával kapcsolatos ügyeket.

Infinit Golden Blog

Oroszországot is megérintette a blogok szelleme

Oroszországot eddig elkerülte a nagyvárosi blogláz. Voltak kezdeményezések, de a városi blognak induló felületek vagy átalakultak közönséges híroldallá, vagy egyszerűen megszűntek létezni. Szentpéterváron most megpróbálnak változtatni a helyzeten.

Három autó ütközött össze Újbudán

Három autó ütközött össze Újbudán

5,64 millió dollárt ér a világ legdrágább sportrelikviája

5,64 millió dollárt ér a világ legdrágább sportrelikviája

Ma is viharos idő lesz, a hőségriadó egy megyében maradt

Ma is viharos idő lesz, a hőségriadó egy megyében maradt

Paul Pogba távozna a Manchester Unitedtől

Paul Pogba távozna a Manchester Unitedtől

Egy férfi és egy gyerek holttestét találták meg egy elsüllyedt autóban Nyékládházánál

Egy férfi és egy gyerek holttestét találták meg egy elsüllyedt autóban Nyékládházánál

Korábban bezárnának vasárnap a boltok

Korábban bezárnának vasárnap a boltok