Tetszett a cikk?

Ellenszavazat nélkül fogadta el az EKF programkoncepciót és programtervet tegnap a pécsi rendkívüli közgyűlés. Kiderült az is, amit már mindenki tudott.

Tudomásul kell venni, hogy 2010-ben viszonylag kevés pénz áll majd rendelkezésre a programok megvalósítására, így számos tervezetet el kell utasítani, mondta Tasnádi Péter polgármester csütörtök délután az EKF-fel kapcsolatban összehívott, rendkívüli közgyűlés alatt megtartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre –írja a Dunántúli Napló.

El kell kezdeni szelektálni és a Művészeti Tanács segítségével dönteni kell, mire van lehetőség, mire nincs. A polgármester arra a kérdésre, hogy maradnak-e el programok akkor, ha a városnak nem sikerül a tervezett közel két és félmilliárdos szponzorpénz bevételre szert tenni, azt válaszolta: a még meg nem lévő pénzekre kötelezettséget vállalni nem lehet.

A rendkívüli közgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el a Művészeti Tanács által készített EKF programkoncepciót és programtervet, továbbá a város és a kormány között megkötött 2006-os évi szerződés módosítását. Ellenzéki oldalról Révész Mária és Hoppál Péter fogalmazott meg kritikai észrevételt avval kapcsolatban, hogy még mindig nem tudható milyen összegek fordíthatók a pillérprogramokra, mennyi a pályáztatás után kiválasztott programokra, mennyi a társprogramokra. Kockázatosnak tartják, hogy még mindig bizonytalan a kulcsberuházások befejezésének ideje és ezért javasolták, hogy vészforgatókönyvként a kulturális év rendezvényeire tartalék helyszíneket is tervezzenek.

Sorkövető Sorkövető

Valamit nagyon elszúrnak Pécsett

A hazai olimpia-, foci-Eb- és világkiállítás-rendezési tervek sorra buktak el. Sokan ezeket ma is fájlalják. Pedig elég a jóval kisebb szabású 2006-os Margit-szigeti úszó Európa-bajnokság blamázsközeli rendezését felidéznünk ahhoz, hogy kétségeink támadjanak a magyar istenadta szervezőkészsége felől. Az unió vállalt némi kockázatot, amikor Essen és Isztambul mellett elfogadta a magyar kormány által kiválasztott Pécs európai kulturális főváros (EKF) pályázatát. A bukás rizikója 2006 óta csak nagyobb lett.

MTI Itthon

Pécs polgármestere bejelentette, hogy rákos beteg

Daganatos betegségben szenved Pécs polgármestere, aki a rák elleni küzdelméről és gyógyulási folyamatának eredményeiről is beszélt szerdán, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

MTI Kult

Elkészültek a pécsi koncertközpont tervei

Elkészültek a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részét képező konferencia- és koncertközpont engedélyezési tervei, amelyeket kedden, Pécsett mutattak meg a sajtó képviselőinek.

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Piri Kati, holland EP-képviselő: Hollandul gondolkodom, magyarul érzek

Piri Kati, holland EP-képviselő: Hollandul gondolkodom, magyarul érzek

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó