Molotov-koktél MSZP-s képviselőknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek négy szocialista országgyűlési képviselő házának kertjébe mára virradó éjszaka. Az ügyészség terrorcsekményeknek minősítette az eseteket.

A HavariaPress szerint péntekre virradó éjjel Gödön, Szolnokon és Dunaújvárosban kapott ilyen "küldeményt"" egy-egy kormánypárti honatya. Személyi sérülés az eddigi információk szerint nem történt, az ügyekben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére sem kívánta megnevezni, kik az incidens sértettjei.

A Dunaújváros Online szerint Dunaújvárosban két MSZP-s országgyűlési képviselő, Dér Zsuzsanna és dr. Kálmán András polgármester házát érte támadás. A Molotov-koktélok Dér Zsuzsannánál anyagi kárt okoztak, míg dr. Kálmán Andrásnál nem gyulladtak fel.

Jelenleg is tart azoknak a politikusoknak a rendőrségi kihallgatása, akiknek kertjébe Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek az ország több pontján - értesült a HavariaPress. A rendõrök azt próbálják megtudni tőlük, hogy észleltek-e gyanús körülményt az éjszaka, de korábbi fenyegetések felől is érdeklődnek.

Volt olyan szocialista politikus, akinek az otthonában milliós kár keletkezett - közölte az MSZP-frakció kommunikációs és sajtóosztálya.  Mint mondták, a Molotov-koktélos támadás mellett egyes képviselők fehér port tartalmazó borítékot kaptak, így például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Ugyancsak érkezett fehér port tartalmazó boríték a Képviselői Irodaházba a frakció címére és az MSZP Vérmező úti központi irodaházába.

A frakció sajtóosztályán elmondták, az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben. Arra a kérdésre, hogy pontosan kiknek a házára, lakására dobtak Molotov-koktélt, illetve hányan kaptak fehér port tartalmazó borítékot vagy fenyegető telefonhívást, nem tudtak pontos tájékoztatást adni, de vidéki és budapesti képviselők egyaránt részesei voltak a fenyegetéseknek - tették hozzá.

A Szolnok Jászkun online közlése szerint nagy valószínűséggel a kunhegyesi Herbály Imre kertjébe is dobtak Molotov-koktélt. A karcagi, a kunhegyesi és a megyei rendőrfőkapitányságon az internetes portálnak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarták a hírt.