szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma lezárulhat a nagyjából egy hónapja húzódó kötcsei telekügylet. Az ingatlanra vételi ajánlatot tett a miniszterelnök felesége, akit azonban az utolsó pillanatban beelőzőtt egy elővásárlási joggal bíró balatonszemesi vásárló –írja a sonline.hu.


A portál információi szerint
a mintegy másfél hektáros külterületi ingatlanról szóló adásvételi szerződést ma írja alá a telek tulajdonosával a balatonszemesi Póczáné Nagy Erzsébet. A hölgy az után jelentette be elővásárlási jogát az egykori kemping területére, miután értesült Dobrev Klára 17,2 millió forintos vételi ajánlatáról. Póczáné Nagy Erzsébet a miniszterelnök feleségével azonos nagyságrendű összeget ajánlott a telekért, de a múlt héten még úgy tűnt, hogy a tulajdonos család inkább Gyurcsányéknak adná el az ingatlant. Póczáné ügyvédje ezután jelentette be, hogy ha kell, perre viszik ügyet.

A Somogy Megyei Hírlapot korábban azzal kereste meg valaki, hogy a most elővásárlási jogával élni kívánó nő sok mindenkinek tartozik a környéken, így elképzelhetetlennek tartja, hogy volna 17,2 millió forintja az ingatlan kifizetésére. Az érintett ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen tartozása lenne és a lapnak elmondta: az elmúlt időszakban több rosszindulatú állítás is megjelent vele kapcsolatban és reméli hogy mielőbb lezárul ez az ügy.

MTI Itthon

Mégis Dobrev Kláráé lehet a kötcsei telek

Az egykori kötcsei kemping tulajdonosa szerint az elővásárlási szándékot bejelentő vevő még vacillál, vagyis egyelőre nem biztos a szerződéskötés. A Magyar Hírlap hétfői száma szerint ez azt jelenti, hogy az első vevőjelölttel, Dobrev Klárával kellene tárgyalnia az eladónak.

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói

Hetente, ingyen tesztelhetik magukat a bécsi óvodák és iskolák dolgozói