"Bárcsak én haltam volna meg helyettük"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Napokon belül lezárul a vizsgálat a májusi, két halálos áldozatot követelő gázolás ügyében. Az unokáját babakocsiban toló nagymamát a zebrán ütötték el, a baleset országos felháborodást váltott ki


A rendőrség várhatóan néhány napon belül vádemelési javaslattal zárja le a tragédia vizsgálatát. Böröcz Károly, a Pécsi Városi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője a Dunántúli Naplónak elmondta; a balesetet vizsgáló szakértői jelentések elkészültek és ezekből kiderül, hogy a baleset okozója a megengedettnél gyorsabban, hatvan-hetven kilométeres sebességgel ment.

A rendőrség várhatóan halálos közúti baleset okozása miatt tesz vádemelési javaslatot, ha a bíróság ezt igazoltnak találja, úgy a férfit akár több éves szabadságvesztésre is ítélhetik. A gyanúsítottt 32 éves férfi néhány nappal a baleset után a lapnak azt mondta, hogy mindent megpróbált elkövetni, hogy elkerülje a balesetet de nem tehetett semmit.
"Tisztában vagyok vele, hogy ez most már senkin sem segít, de sokszor azt kívánom, hogy bárcsak én haltam volna meg helyettük."

A nagymama a baranyai megyeszékhely kertvárosában egy gyalogátkelőn tolta át babakocsiban lévő unokáját, amikor elgázolták őket. A 67 éves asszony még aznap, 20 hónapos unokája néhány napra rá halt bele sérüléseibe. Valószínűleg a balesetet követő tiltakozó megmozdulásoknak is köszönhető, hogy átfestették az érintett utcában a gyalogátkelőket, októbertől pedig az ígéretek szerint sárgán villogó lámpák is figyelmeztetni fogják az autósokat a zebráknál.