Dühödt alvállalkozók estek egy boltnak Tatabányán

Utolsó frissítés:

Körülbelül harminc ember jelent meg szerda délelőtt az egyik élelmiszerlánc tatabányai boltjánál és kezdték el bontani annak hátsó részét.


A kemma.hu információi szerint elszámolási vita áll a háttérben. Az üzlet építése idején egy vállalkozó és alvállalkozói között alakult ki a konfliktus, mert ez utóbbiak nem kapták meg tőle a nekik járó pénzt.

A helyszínre érkezők az épület hátsó részén a kazán épületének estek először neki, elkezdték kipakolni  a gépeket, csöveket és a tetőszerkezetben is kárt tettek. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy megakadályozza a további rongálást. Több tucat embert előállítottak, kihallgatásuk jelenleg is tart. A rendőrség helyszíni, elsődleges információi szerint az üzlet építésében korábban részt vett munkások azt sérelmezték, hogy több hónapja nem kapták meg a bérüket.

Az ügyben lopás és rongálás megalapozott gyanújával indíthatnak eljárást, de azt is vizsgálják, hogy valóban tartoznak-e a rongálóknak, ahogy állították. Az mindenesetre már biztos, hogy szervezett akcióról van szó.

Laber Zsuzsanna, a Spar Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta, a cég büntető feljelentést tett rongálás bűncselekménye miatt, és a társaság az elkövetőkkel szemben érvényesíteni fogja kárigényét.